Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Για τον παππού μου!

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, οι γονείς της μητέρας μου ήταν πάντα δίπλα μου.
Επειδή οι γονείς μου δούλευαν, με πρόσεχαν συνέχεια ο παππούς και η γιαγιά. Ο παππούς να με πάρει για μπάνιο στη θάλασσα, για βόλτα και όπου αλλού ήθελα.
Ο παππούς μου παραχώρησε  το αυτοκίνητό του, όταν πήρα το δίπλωμα, μέχρι να μου αγοράσουν οι δικοί μου κάποιο άλλο. 
Μου έδωσε το σπίτι του για να μην μένουμε στο ενοίκιο.
Ακόμη και όταν θύμωνα μαζί του, ξέρετε πως είναι οι μεγάλοι ανθρώποι που μιλάνε καμιά φορά χωρίς να σκέφτονται, δεν μπορούσα να του κρατήσω μούτρα για πάνω από δυο λεπτά.
Τα προβλήματα υγείας που είχε τα τελευταία χρόνια και ο θάνατος της γιαγιάς μου τον κατέβαλαν σωματικά και ψυχικά.
Σήμερα το πρωί, δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή, την ώρα που μου μιλούσε η μητέρα μου στο τηλέφωνο για να τρέξω στο σπίτι του. Όταν έφτασα πια , δεν είχε σφυγμό . 
Όσο κι αν το ήξερα, πως δεν θα αντέξει μετά από τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο, δεν μπορώ να μην στεναχωρηθώ, να μην κλάψω. Η απώλεια πονάει.
Παππού μου, ξεκουράστηκες πια. Θα μας λείψεις πολύ και να μας προσέχεις από εκεί που θα είσαι.
 

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Summer awards part two.

Σήμερα παρέλαβα δυο βραβεία από δυο αγαπημένα μπλογκ.

Το πρώτο μου το έδωσε η Μάχη και το Όπου υπάρχει θέληση ...υπάρχει και τρόπος .

Το βραβείο αυτό , το έχω ξαναλάβει οπότε τις απαντήσεις μπορείτε να τις δείτε ΕΔΩ . Θα με συγχωρέσετε αλλά δεν θα μπώ στη διαδικασία να παραδώσω το βραβείο σε 7 blog γιατί πιστεύω ότι τα περισσότερα ήδη το έχουν λάβει. Αν κάποιο blog μου έχει ξεφύγει και δεν το έχει λάβει θα του το χαρίσω με μεγάλη μου χαρά.

Το δεύτερο μου το παρέδωσε η Ελεάννα και το Eleanna's diary .


Γι'αυτό το βραβείο πρέπει να απαντήσω στις εξής ερωτήσεις:

1. Το αγαπημένο μου φαγητό: Χοιρινό λεμονάτο με πατάτες.

2. Δεν μου αρέσει στους ανθρώπους : Να είναι διπρόσωποι.

3. Μου αρέσει οι άνθρωποι που κάνω παρέα : Να είναι ειλικρινείς, θετικοί και με χιούμορ.

4. Με ηρεμεί...: Σαν ιχθύς , θα πω τη θάλασσα.

5. Αγαπώ πολύ..: Την οικογένειά μου.
 
6. Με τσαντίζει..: Το ψέμα και οι άνθρωποι που χώνουν τη μύτη τους παντού.
 
7. Δεν θα αποχωριζόμουν ποτέ (αντικείμενο)... : Το λάπτοπ μου.

8. Όταν ήμουν μικρή μάζευα αφίσες : Από Beverly Hills 90210 . Μεγάλη μάζευα του Αντώνη Ρέμου.

Με τη σειρά μου θα χαρίσω το βραβειάκι σε 3 blog!

1. Στην Ελισάβετ και το Πλεκτά αριστουργήματα.
2. Στη Μαίρη και το Μerry mary stories 
3. Στη Μαριαντίνα και το Mommy in happiness

Μάχη και Ελεάννα, ευχαριστώ πολύ για τα βραβεία. 


Thank You Comments Pictures
Καλή σας νύχτα!

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Συμμετοχή σε giveaway

Καλημέρα!!!
Κατά καιρούς, δηλώνω συμμετοχή σε διάφορα giveaway τόσο σε ξένα όσο και σε ελληνικά μπλόγκ. 
Έτσι σήμερα αποφάσισα να γράψω γι'αυτά και όποιος θέλει μπορεί να δηλώσει συμμετοχή.
1ο Giveaway: Wisdom with needle and thread.

Το μπλόγκ της Κιμ έφτασε τους 100 αναγνώστες και το γιορτάζει χαρίζοντας αυτό το sampler μαζί μ'ένα ψαλίδι σε βελούδινη θήκη. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό λήγει στις 23/7.Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

2ο Giveaway:Cross stitch cottage
Η Meggie γιορτάζει τους 200 followers, χαρίζοντας το πρώτο πλεκτό της λαγουδάκι και διάφορα κιτ κεντήματος. Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε ΕΔΩ μέχρι 31/7.

3ο Giveaway:Stitching in crosses and more

Η Lija για τους 100 followers της χαρίζει ένα βιβλίο με σχέδια σταυροβελονιάς, διάφορα κιτ και 2 καμβάδες. Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε ΕΔΩ μέχρι 31/7.

4ο Giveaway: Heather's stitches



Η Heather χαρίζει 2 σημειωματάρια, μια πολύχρωμη χαρτοταινία και 2 πακετάκια τσάι. Δήλωση συμμετοχής μέχρι 31/7 ΕΔΩ.

Καλή μας επιτυχία!!!
 

Τρεχάτε ποδαράκια μου.

Γειά σας. 

Όλα καλά;;;;

Εγώ πάντως , όλες αυτές τις μέρες που δεν τα έχουμε πει, έτρεχα σαν τον Βέγγο.
Καταρχήν, έτρεχα στο νοσοκομείο για τον παππού μου. Μέχρι την Παρασκευή δεν υπήρχε ανταπόκριση για το αίμα και αποφάσισα να πάω στην αιμοδοσία κι αν μπορώ να δώσω εγώ. Με ρώτησαν κάποια πράγματα, μέτρησαν την αιμοσφαιρίνη και μου είπαν πως είναι καλή. Η πίεση μας τα χάλασε γιατί ήταν χαμηλή. Μου λέει η κοπέλα "Φάε πατατάκια και έλα σε λίγο". Τι να κάνω , έφαγα ένα μικρό σακουλάκι (πάει η δίαιταααααα) και ξαναπήγα. Όλα ok . Τρυπάει το ένα χέρι, δεν δίνει αίμα η φλέβα. Εντάξει ,λένε, στο άλλο είναι πιο καλή η φλέβα θα πάρουμε από εκεί. Αμ ,δε...Με τρύπησαν, πόνεσα , αίμα δεν πήρανε.
Σήμερα , ο παππούς βγήκε από το νοσοκομείο, επειδή είχε βελτιωθεί και για να μην κολλήσει καμία ενδονοσοκομειακή λοίμωξη (16 μέρες νοσηλείας δεν είναι λίγες). Έτρεξα για το εξιτήριο, για τη διακομιδή από το νοσοκομείο στο σπίτι και να βρώ ένα γιατρό για να γράψει κάτι ενέσεις. Ευτυχώς για το τελευταίο με βοήθησε η προϊσταμένη της κοινωνικής υπηρεσίας και συνάδελφός μου κ. Μαίρη Χατζηαντωνίου. Αν δεν ήταν αυτή δεν θα ξεμπέρδευα.
Μέσα σε όλα αυτά, τελείωσα με την απονεύρωση του δοντιού μου και με τη φορολογική δήλωσή . Ευτυχώς που ήταν και οι γονείς του Γιάννη εδώ και με βοήθησαν με το μικρό. Έφυγαν την Κυριακή και ο Λευτέρης τους αναζητά κατά διαστήματα.
Αααααα, δεν σας είπα . Ξεκίνησα και το κέντημα για τη τσάντα του giveaway μου. Μετά από το τρέξιμο των ημερών , αυτή είναι η χαλάρωσή μου. Αφού και ο Λευτέρης , που συνήθως ερχόταν και πείραζε κλωστές και βελόνες, με αφήνει ήσυχη. Κάποια στιγμή , θα ποστάρω φωτογραφίες από την πρόοδο του κεντήματος.

Καλή σας νύχτα!!!

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Επισκέψεις και αναζήτηση για αίμα

Καλησπέρα!!!!

Όλα καλά στη μπλογκόσφαιρα;;;

Έδω έπιασαν για τα καλά οι ζέστες. 
Έχουμε και επισκέψεις. Ήρθαν οι γονείς του Γιάννη να μας δουν για μια εβδομάδα .Περιττό να σας πω τι έκανε ο Λευτέρης όταν  είδε τον παππού και τη γιαγιά την Κυριακή το βράδυ. Στην αρχή τον έπιασαν οι ντροπές του αλλά μετά από κανένα τέταρτο ξεκίνησε όλο χαρά να τους δείχνει τι ξέρει να κάνει και να λέει. 
Τη Δευτέρα δεν πήγαμε για μπάνιο , παρά τη ζέστη που είχε γιατί δεν αισθανόμουν πολύ καλά. Αλλά ,επιτέλους, κάναμε αγιασμό στο σπίτι που μένουμε.
Σήμερα δεν παλευόταν η ζέστη και πήγαμε για μια βουτιά , μόνο ο Γιάννης έλειπε γιατί έπρεπε να πάει δουλειά .Ο μικρός καταχάρηκε στη θάλασσα και έπαιξε μετά με τα κουβαδάκια του στην άμμο.

Σε ότι αφορά τον παππού μου, συνεχίζεται να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. 
Οι γιατροί λένε πως είναι λίγο καλύτερα αλλά υπάρχει θέμα με τα νεφρά. Ξεκίνησαν την αιμοκάθαρση, λόγω χαμηλού αιματοκρίτη του έχουν βάλει  τέσσερις φιάλες αίμα (μπορεί να χρειαστεί κι άλλες) και γι'αυτό ψάχνουμε άτομα για να δώσουν αίμα. 
Έκανα πόστ στο facebook , έστειλα μήνυμα σε κάποιους συλλόγους για να δούμε αν θα υπάρξει ανταπόκριση. 

Εσείς πως τα πάτε με τη ζέστη;;;

 

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ου μπλέξεις!!!

Καλησπέρα και καλό μήνα, αφού δεν τα έχουμε πει εδώ και μέρες.
Ο μήνας για μένα δεν ξεκίνησε καλά και σε αυτό κολλάει το "ου μπλέξεις". 

Ου μπλέξεις με γιατρούς και νοσοκομεία . 

Ο παππούς μου εισήχθη με πνευμονικό οίδημα πριν μερικές μέρες στην εντατική του νοσοκομείου της Ρόδου. Είπαν στην μητέρα μου πως είναι δύσκολη η κατάσταση , κυρίως λόγω της ηλικίας του (92 ετών) αλλά και της νεφρικής λειτουργίας. Μην φανταστείτε 92 ετών "φυτό" , ο παππούς μου παρά τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούν τα έχει τετρακόσια.
 Εγώ τον είδα την επόμενη μέρα, την ώρα του απογευματινού επισκεπτηρίου και τότε ξεκίνησα να τα παίρνω κρανίο. Το ένα χέρι δεμένο στο κρεβάτι , δίπλα πάνω στο κομοδίνο ο δίσκος με το φαγητό (ένα νεροζούμι ζωμού κοτόπουλου). Τον ρώτησα αν ήθελε να φάει και έγνεψε καταφατικά. Οι νοσοκόμες μου είπαννα προσέχω γιατί προσπάθησαν να τον ταϊσουν αλλά επειδή πάθαινε κρίσεις σταμάτησαν. Μπούρδες . Τον δίσκο δεν τον είχε αγγίξει κανείς. Του έδωσα κουταλιά κουταλιά τον ζωμό και δεν έπαθε καμία κρίση. Μετά μπήκε η μητέρα μου και της είπε πως ούτε το πρωί τον βοήθησαν να φάει πρωινό.
Χθες και τα δυο χέρια ήταν δεμένα για να μην πειράζει τα καλώδια από τα μηχανήματα. Κανένας δεν τον βοήθησε να φάει και την ώρα του επισκεπτηρίου ζητούσε φαγητό. Όχι, πείτε μου αν μπορεί κάποιος ασθενής να φάει με δεμένα χέρια. Καλά , για την ενημέρωση των συγγενών ,βέβαια, ούτε λόγος. "Ο γιατρός δεν είναι εδώ αυτή τη στιγμή για να σας πει".
Το απόγευμα της ίδιας μέρας , μας ειδοποίησαν πως βγαίνει από την εντατική και τον ανεβάζουν σε κλινική. Μόλις τακτοποιήθηκε στο θάλαμο, άφησα τη μητέρα μου εκεί γιατί εκείνη θα τον πρόσεχε μέρα νύχτα (μακάρι να μπορούσα εγώ την ξεκουράσω αλλά δεν έχω που να αφήσω το παιδί). Κάποια στιγμή την πήρα τηλέφωνο να μάθω τι είπε ο γιατρός. Ένας συγκεκριμένος, ονόματα δεν λέμε ανθρώπους δεν θίγουμε, της έβαλε τις φωνές γιατί δεν ήξερε να του απαντήσει αν ο λόγος που ανέβασαν τον παππού από την εντατική στην κλινική ήταν ο πυρετός. Ένα σας λέω ,ευτυχώς που δεν ήμουν εκεί.
Ξέρετε τι με θυμώνει πιο πολύ; Έχω κάνει πρακτική αλλά και εθελοντική εργασία στο νοσοκομείο. Σ'εκείνο το διάστημα ,έχει τύχει να νοσηλευτούν συγγενείς μου και να ζητάω ενημέρωση για αυτούς. Φορώντας την λευκή ποδιά , έτρεχαν να μου εξηγήσουν τι συμβαίνει. Φορώντας "πολιτικά" ρούχα , πρέπει να χιλιοπαρακαλέσω για μια κουβέντα.

Αυτά τα ολίγα. Εύχομαι να μην σας κούρασα.

Καληνύχτα!