Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Μην κλαις γιε μου , θα περάσει!

Καλησπέρα και καλό μήνα!!! 
Άντε ξεκίνησε το καλόκαιρακι , να πιάσουν καλά και οι ζέστες για να πάμε σε καμία παραλία. Να ηρεμήσει  ο Λευτέρης από την επέμβαση και θα τον πάρω να πλατσουρίσει.
Πριν μερικές μέρες, είχαμε κλείσει ραντεβού στον παιδίατρο για να φτιάξει το τσουτσούνι (επιτρέπεται αυτή η λέξη στα blogs?) του Λευτέρη. Με είχε συμβουλεύσει ,τουλάχιστον για δέκα μέρες πριν την επέμβαση ,να του βάζω κρέμα Elocon για να μαλακώσει το πετσάκι. 
Έτσι χθες έφτασε η μεγάλη μέρα!! Τον ξαπλώσα στο εξεταστικό κρεβάτι, εγώ κρατούσα τα χέρια και ο Γιάννης τα πόδια του μικρού. Ο γιατρός του έβαλε ξυλοκαϊνη και μόλις μούδιασε ξεκίνησε την επέμβαση. Εγώ και ο Γιάννης κοιτούσαμε το πάτωμα και προσπαθούσαμε να τον κρατάμε σταθερό γιατί μια απότομη κίνηση θα τον πονούσε ακόμη πιο πολύ. Ο Λευτέρης έκλαψε αρκετά, δεν ήταν και λίγο αυτό .
Μου έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες ο γιατρός για το πως να το καθαρίζω και φύγαμε . Μέχρι το μεσημέρι που κοιμήθηκε ο Λευτέρης δεν παραπονέθηκε. Από το απόγευμα και μετά άρχισαν τα όργανα. Τον ενοχλούσε το babylino, το έβγαλα και του έβαλα ένα μαγιό του γιατί βρακάκια ακόμη δεν έχουμε πάρει . Μόλις του ερχόταν να κατουρήσει , έκλαιγε γιατί τον έτσουζε. Περιττό να σας πώ τι γίνετε όταν τον βάζω στην μπανιέρα για να το καθαρίσω  . Σπαράζει η ψυχή μου που τον ακούω αλλά πρέπει να το κάνω μην γίνει τίποτα χειρότερο.
Που θα πάει ;; Θα περάσει.
Έχει περάσει καμία μανούλα κάτι παρόμοιο;;;
 

17 σχόλια:

  1. περαστικά σας!! Δεν έχουμε κάνει κάτι τετοιο εμείς...Είχατε κάποιο πρόβλημα και κάνατε επέμβαση;;; Ο καημενούλης πρέπει να πονάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα ήταν πολύ κλειστό και αν το αφήναμε για πιο μετά ο Λευτέρης δεν θα καθόταν και θα ήταν πιο επίπονο γι'αυτόν

      Διαγραφή
  2. Νομίζω πως όλες οι μανούλες που έχουν αγοράκια τοέχουν περάσει λίγο πολύ. Δεν κατάλαβα αν εννοείς επέμβαση με νυστέρι ή απλά αν το έκανε ο γιατρός με το χέρι του. Εμείς πάντως δεν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα και το ¨κατέβασε¨ η παιδίατρος με σχετικά λίγο κλάμα, αφού βέβαια κι εμείς βάζαμε αλοιφή για δυο εβδομάδες. Το μετά είναι η αλήθεα ότι ήταν λίγο επίπονο αλλά το τσούξιμο δεν κράτησε πάνω από 3 μέρες. Εγώ τον έβαζα μέσα στην μπανιέρα και άνοιγα την βρύση γιο να να κατουρήσει κι έριχνα νερό πάνω του .Ξεχνιόταν κάπως. Μην ανησυχείς ,περνάει γρήγορα αλλά θέλει προσοχή να μη ξανακλείσει κι άντε πάλι από την αρχή. Υπομονή.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ax, περαστικά του...
    Γρήγορη ανάρρωση στον μικρούλη σου...
    Σε φιλώ πολύ-πολύ, κούκλα μου!!
    Καλό μήνα και υπομονή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περαστικά Λευτέρη! Θα περάσει μωρέ ...... Μανούλα υπομονή και δυο γλυκά φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περαστικά σας Σταματία μου και υπομονή...Είχα ακούσει από την κουμπάρα μου ότι και με το δικό της γιο ταλαιπωρήθηκε λίγο και πονούσε ο μικρούλης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περαστικά!!!
    Υπομονή !!Δεν μπορώ να σε βοηθήσω δεν έχω ιδέα!!!
    φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περαστικα στο παιδακι! αχ αυτα ειναι που φοβαμαι εγω με τα αγορακια! ειμαστε 4 αδερφια, 3 κοριτσια και το μικροτερο αγορι, εγω ειμαι η μεγαλυτερη, εχουν περασει χρονια και ακομα θυμαμαι πως σφαδαζε ο μικρος αδερφουλης μου σε μια τετοια επεμβαση! αυτο ακριβως που λες, σε καθε αλλαγμα ή πλυσιμο πονος! παντως θα σου πω κατι: τωρα ειναι κοτζαμ μαντραχαλος και δεν θυμαται τιποτα! οποτε υπομονη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ το μωρό μου, να περάσει εύχομαι γρήγορα Σταματία μου να ηρεμήσει το παιδάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Περαστικά Σταματία. Αν και δεν έχω ιδέα πιστεύω ότι σε λίγες μέρες θα περάσει το τσούξιμο, γιατί θα έχει επουλωθεί. Υπομονή, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα!!Καλό μήνα Σταματία μου!!Περαστικά στό αγοράκι σου!!Ξέρω πόσο πονάη!!Είχαμε κάνη τό ίδιο στόν εγγονό μου!!Υπομονή!!Θά περάση!!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Περαστικά Σταματία μου να περάσει γρήγορα! Ξέρω έκανε μια φίλη μου στον γιο της και τα ίδια περάσανε, όμως καλά κάνατε και τελείωσε αυτό. Μεγαλύτερος θα υπέφερε πολύ. Όσο για το " τζουτζούνι" μια χαρά το έγραψες!:)Φιλιά πολλά και υπομονή λίγες μέρες ακόμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σταματία μου τώρα πρωτομπήκα στο όμορφο μπλογκοσπιτάκι σου..εύχομαι περαστικά στο αγοράκι σου το γρηγορότερο!!γράφτηκα μέλος σου και σε περιμένω και στο δικο΄μου μπλογκοσπιτάκι!!θα χαρω να τα λέμε και απο τα δύο σπιτάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σταματία μου, σφίχτηκε η καρδιά μου διαβάζοντας την ανάρτηση. Το καημένο το αγοράκι σου θα ταλαιπωρήθηκε αρκετά... Περαστικά του! Και σε σένα υπομονή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλως σε βρηκα..δεν εχω παρομοια περιπτωση αλλα μπορω να φανταστω πως νοιωθεις οταν ακους το παιδακι σου να ταλαιπωρειτε,.ευχομαι να περασει γρηγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σταματία μου περαστικούλια σας. Αχ τα καημένα τα αγοράκια τι τραβάνε...
    Η δικιά μας ειναι κατά των επεμβάσεων. Φαντάσου ο γιος μου ειναι 5,5 κ ακόμα δεν έχει ανοιξει εντελώς εντελώς αλλά το κάνουμε με το χερι σιγα σιγα. Μου λεει πως ειναι οκ. Ποιος ξέρει, προφανώς είχε θέμα του Λευτεράκου σου για να στο είπε ο γιατρός. Μην στεναχωριέσαι. Θα περάσει. Σκέψου πως ήταν για το καλο του. Ειναι δύσκολο να βλέπεις το μικρο σου αντράκι να σφαδάζει αλλα εφόσον ειναι περαστικά να χαίρεσαι. Θα γίνει σύντομα περδίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή