Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ωχ, το δόντι μου!!!


Όποιος απεχθάνεται τον οδοντίατρο , να σηκώσει το χέρι. Για να μετρήσω ...Ένα, δυο, τρία , τέσσερα, πέντε....
Ουφ, δεν είμαι μόνη.

Τον τελευταίο χρόνο, τον έχω επισκεφτεί τουλάχιστον δυο με τρεις φορές. Λίγες θα μου πείτε αλλά για μένα είναι πολλές. Το χειρότερο μου ήταν όταν γέννησα το Λευτέρη  και έπρεπε να κάνω αφαίρεση τους δεξιούς φρονιμίτες, αφού δεν μπορούσα να πάρω τίποτα για τον πόνο επειδή θήλαζα (το ντεπόν δεν μ'έπιανε).Ο πάνω δεν μας ταλαιπώρησε . Ο κάτω όμως δεν ήθελε να βγει. Ο οδοντίατρος, απορώ πως δεν με έβρίσε τότε, αναγκάστηκε να μου βάλει πέντε ενέσεις για να μην πονάω και να μπορώ να συνεργαστώ. Μου κρατούσε και το χέρι η βοηθός του για συμπαράσταση.
Όπως καταλαβαίνετε, δεν ήταν το καλύτερό μου όταν ξεκίνησε ο πονόδοντος πριν μερικές μέρες. Έπερνα παυσίπονο , περνούσε ο πόνος. Μόλις έπλυνα τα δόντια και χρησιμοποιούσα listerine , πάλι περνούσε. 
Όλα αυτά μέχρι χθές. Ούτε το παυσίπονο, ούτε το listerine, ούτε το ούζο με βοήθησαν. Κάποια στιγμή, κατά τις τρεις το πρωι, έψαξα στο φαρμακείο του σπιτιού και βρήκα ένα αντιφλεγμωνώδες χάπι . Αυτό απάλυνε τον πόνο και μπόρεσα κάπως να κοιμηθώ.
Έτσι , το πρωί πήρα τηλέφωνο στο ιατρείο και ευτυχώς μου είπαν να πάω αμέσως. Η διάγνωση : Απονεύρωση στο δόντι. Ευτυχώς, έβαλε καλή δόση  ένεσης και δεν κατάλαβα τίποτα από πόνο (από τις έντεκα το πρωί , ξεμούδιασε το σημείο τέσσερις το απόγευμα). Πρέπει να ξαναπάω μέσα στην εβδομάδα για να τελειώσει την όλη διαδικασία.

Βρε παιδιά....Δεν είναι πολύ ανατριχιαστικός ο ήχος του τροχού;;;;

10 σχόλια:

  1. Εγω σηκώνω χέρι !!!Δεν πάω με τίποτα τρέμω!!!!
    Πρέπει να κάνω κι εγω μια απονεύρωση και όλο το αφήνω αχχχχχ!!!
    Περαστικούλια!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΧ,ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.ΕΓΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΤΡΕΜΩ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΩ.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ Κ ΥΠΟΜΟΝΗ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με τον οδοντίατρο...
    Αλλά στο θέμα πόνος-φρονιμίτη, σε καταλαβαίνω απόλυτα...
    Περαστικά σου, κορίτσι μου!!!
    Αυτή ας είναι η τελευταία επίσκεψη που θα χρειαστεί να του κάνεις!!!
    Φιλάκια πολλά!!!
    Να περνάς όμορφα και χωρίς πόνους!!!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ααααα, θες να ακουσεις για δοντια;απειρες απονευρωσεις, μοσχευμα στον εναν κυνοδοντα, πονοι και κλαμματα μεσα στο ιατρειο και τον γιατρο να με παρηγορει"θα περασει, θα περασει"!με βλεπω να φτανω τα 40 και να φοραω μασελα!οπως καταλαβαινεις ο τροχος ειναι το ευκολακι της περιπτωσης μου!!!φιλακια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oh dear, I hope the tooth isn't too painful for you.
    I hate going to the dentist too.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ευτυχώς δεν έχω θέμα με τον οδοντίατρο. Αντέχω!!! άσε που πάω οικιοθελώς επίσκεψη μια φορά το χρόνο για να δω την κατάσταση των δοντιών και για καθαρισμό. Γενικά είμαι πολύ ανθεκτική στον πόνο...
    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ααααα.... Εγω εχω το αλλο...! Δεν θελω να ποναω και παω μονη μου!!! Τωρα εχω γναθοχειρουργο... Φοβαμαι αλλα θα παω! Δεν μπορω να ποναω απο δοντι με πιανει τρελα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν έχω χειρότερο!!! Δεν αντέχω από την μυρωδιά του οδοντιατρείου η οποία μου ανεβάζει τους παλμούς στο κατακόρυφο μέχρι την ένεση που για να μου την κάνει ο οδοντίατρος τρώω όλο το ζελεδάκι την φράουλα και στο τέλος δεν καταπίνω! Για τον τροχό μην σχολιάσω φαντάζομαι καταλαβαίνεις! Τι μου τον θύμισες???3 σφραγίσματα έχω να κάνω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχω κάνει μόνο ένα σφράγισμα μέχρι τώρα γιατί δεν έχω προβλήματα με τα δόντια μου, αλλά δεν τον φοβάμαι καθόλου
    τον οδοντίατρο.. να σκέφτεσαι θετικά, ότι θα περάσει ο πόνος, άλλωστε οι γυναίκες έχουν δύναμη βρε κορίτσια, τι
    ισχυρό φύλλο είμαστε ?? με θάρρος στους γιατρούς, πάμε
    για να γιατρεφτούμε, στα άλλα μη δίνεις σημασία !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν ειναι λεει ανατριχιαστικος??Ο τελευταιος μου οδοντογιατρος σε καποια σφραγισματα δεν μου κανει και ένεση!Του λεω γιατρε καντε μου μια ενεση εκει να μην ποναω,αλλα παντα με πειθει,δεν χρειαζεται λεει...σε τρια λεπτακια εχουμε τελιωσει..και τετοια.και εγω εκει με τις αναπνοες,να σφιγγω τα χερια μου,να του λεω γιατρε μια στιγμη να παρω ανασα και τετοια! Μια φορα μου είπε ''δεν σου κανω οικονομια οικονομια'' χαχα!
    Έγινα μελος σου αν θες και εσυ να γινεις στο δικο μου η διευθυνση ειναι http://tizitas.blogspot.gr/ Καλη επιτυχια στο μπλογκ σου να εχεις. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή