Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Δημιουργίες!

Όταν ήμουν πιο μικρή μου άρεσε να φτιάχνω διάφορα πραγματάκια. 
Στο Δημοτικό, μου είχε πάρει η μαμά μου ένα μαξιλαράκι που είχε σχέδιο πάνω για να το κεντήσω. 
Στο Γυμνάσιο, ήταν μόδα τότε να φτιάχνεις τα friendship bracelets . Και δώστου να φτιάχνω βραχιολάκια για τον εαυτό μου και τις φίλες μου.




Μετά άρχισα να πλέκω με βελονάκι. Η συγχωρεμένη η γιαγιά μου έπλεκε αγγέλους (τα σεμεδάκια και τα τραπεζομάντηλα της προίκας μου είναι παααααάρα πολλά) και εγώ πάντα την παρακολουθούσα πόσο γρήγορα χειριζόταν το βελονάκι . Κάποια στιγμή μου έδειξε τα βασικά και μπορώ να πω πως ακόμη  μπορώ να πλέξω χωρίς κανένα πρόβλημα, φτάνει να μάθω και πιο εξελιγμένα σχέδια.

Και φτάνουμε στο σήμερα.... Τέλος καλοκαιριού πέρσι , όπως χάζευα στο ίντερνετ, βρήκα το blog κορίτσια για σπίτι  . Κόλλησα με όλες τις αναρτήσεις αλλά περισσότερο με αυτές της σταυροβελονιάς. Έτσι άρχισα να ψάχνω για περιοδικά με σχέδια , καμβάδες, κλωστές και ότι χρειαζόμουν για να ξεκινήσω.
Το πρώτο κέντημα που έκανα ήταν ένα αρκουδάκι Forever friends πάνω σε μια ροζ φλις κουβέρτα
Μετά μεταποίησα μια κουβερτούλα του μικρού μου. Ξήλωσα το αρκουδάκι που υπήρχε  στη θέση του και κέντησα τα ζωάκια του woodland folk.
Το επόμενο εγχείρημα είναι ένα κιτ που πήρα από το ebay.
Οι οδηγίες λένε πως πρέπει να το ράψω μετά για να γίνει μαξιλάρι. Όμως , επειδή το ύφασμα ξεφτίζει εύκολα θα το φτιάξω κορνίζα.

Τι λέτε; Σας αρέσουν;

7 σχόλια:

  1. Α, εκτός των άλλων, είσαι και χρυσοχέρα!!!!!!!! Τι ωραία πραγματάκια είναι αυτά που φτιάχνεις!!! Κι εμένα μου αρέσει η σταυροβελονιά και πρόσφατα άρχισα βελονάκι! Βλέπω ότι πήρες τον αέρα στο blog και έβαλες και φωτογραφίες και απ' όλα! Θα σου κάνω συχνά επίσκεψη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά σιγά μαθαίνω. Μόλις συνειδητοποίησα πως στις φωτογραφίες έχω γράψει blogspot.com ενώ τώρα μου δείχνει στη διεύθυνση κατάληξη gr...χαχαχα. Που θα πάει θα διορθωθώ :)

      Διαγραφή
  2. Καλώς σε βρήκα πατριωτισσα!!! Θα κάνουμε ομάδα ¨ροδιτισσες bloggers¨ μου φαίνεται!!! Εκτός απο το κοινό επάγγελμα βλέπω έχουμε και κοινά ενδιαφέροντα! Ετοίμαζα ανάρτηση για τα βραχιολακια και να που βλέπω και άλλη με την ίδια αγάπη! Εγω ακόμα τα φτιάχνω! Καλή αρχή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Λίνα μου.Τα βραχιολάκια είχα ξεχάσει πως φτιάχνονται αλλά ας είναι καλά το youtube. Να χαίρεσαι τον γιόκα σου!!!

      Διαγραφή
  3. τι ομορφα πραγματα φτιαχνεις!!!πολυ ωραια ολα,μπραβο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και χρυσοχέρα λοιπόν!!! Είναι να "το χεις" βρε παιδί μου!!! Άντε με το καλό να τελειώσεις το μαξιλαράκι να μας το δείξεις.
    (Αν θες βγάλε αυτό με την έγκριση-δεν ξέρω πως το λένε-σχολίων γιατί δυσκολεύει τους αναγνώστες σου, εμάς δηλαδή. Χα χαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή