Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Πλάθω κουλουράκια με τα δυο ή μάλλον με τέσσερα χεράκια.

Είχα αποφασίσει , εδώ και μέρες , πως σήμερα θα ήταν η μέρα που θα έπλαθα τα κουλουράκια μου και για πρώτη φορά θα τολμούσα να φτιάξω τσουρέκι. Έτσι, ενημέρωσα τις ανιψιές να έρθουν για βοήθεια, η μια να βοηθάει εμένα και η άλλη να προσέχει τον Λευτέρη. Μην φανταστείτε πως είναι μικρές...Η μια 22 (είναι κουμπάρα μου και νονά του Λευτέρη) και η άλλη σχεδόν 18 .
Έκανα , λοιπόν , μια βόλτα στο διαδίκτυο για να βρω συνταγές για κουλουράκια και τσουρέκι. Αμέτρητες οι επιλογές , αλλά κατέληξα σε δυο που ήταν νηστίσιμες και αυτό γιατί κάτι πρέπει να τρώει , όταν θέλει γλυκάκι, ο Γιάννης την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας. Βάλαμε τις ποδιές μας για να μην λερωθούμε και βουρρρρρρρ στο ζύμωμα και στο πλάσιμο.
Για τα κουλουράκια διάλεξα τη συνταγή του πρώτου έλληνα Master Chef, όπως φωνάζει πολλές φορές η Φαίη Σκορδά στο Πρωινό μου ,Άκη Πετρετζίκη. Έκανα μόνο δυο αλλαγές . Πρώτον , αντί για ελαιόλαδο χρησιμοποίησα σπορέλαιο και δεύτερον , δεν τα κάλυψα με σουσάμι. Εύκολη συνταγή και πολύ νόστιμα σε γεύση, όπως απεφάνθει ο δοκιμαστής Ιωάννης. Την συνταγή για τα κουλουράκια θα την βρείτε ΕΔΩ

 

Και πάμε στο τσουρέκι...Να σας πω την αλήθεια φοβόμουν να το φτιάξω. Από τη μια ο χρόνος της προετοιμασίας, από την άλλη να σκέφτομαι θα τρώγεται ή θα πάει στα σκουπίδια;;;; Εεεε, ένα φόβο τον έχεις. Η συνταγή για το νηστίσιμο τσουρέκι είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου και θα την βρείτε ΕΔΩ . Εγώ το κάλυψα  με κουβερτούρα για να έχει το κατιτίς παραπάνω. Δεν θέλω να το παινευτώ αλλά έβαλα όλη μου την τέχνη . Είναι νοστιμότατο. 



Για το κλείσιμο, αφού μιλάμε για τσουρέκια, θέλω να σας γράψω για ένα γεγονός που έγινε σήμερα το πρωί στο χωριό μου . 
Το Σάββατο που μας πέρασε, ενώθηκαν οι δυνάμεις των Συλλόγων, «Τερψιχόρη», «Φάρος», «Μεσόγειος» και «Φιλαρμονική Καλυθιών», με σκοπό να σπάσουν το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο τσουρέκι στον κόσμο. 
Έτσι σήμερα, πολύ νωρίς το πρωί, ειδικά τραπέζια στήθηκαν για να φιλοξενήσουν το τσουρέκι που είχε μήκος 72 μέτρα, ενώ παραδοσιακοί χοροί πλαισίωσαν την εκδήλωση η οποία προβλήθηκε σε ζωντανή αναμετάδοση από το κανάλι της ΝΕΤ ( δείτε το βίντεο ΕΔΩ ).
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!!!!


6 σχόλια:

  1. Πρώτον είσαι μια κουκλίτσα και δεύτερον το τσουρέκι σου έγινε τέλειο καλέ!!! Μιλάμε παράτα ότι κάνεις κ φτιάχνε τσουρέκια:))
    Και τα κουλουράκια είναι εύκολα κ φαίνονται γευστικά. Και του χρόνου Σταματία!!
    Μπράβο σας για το γιγάντιο τσουρέκι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και είναι νοστιμότατο το άτιμο.Δεν μπορώ να φάω και πολύ λόγω δίαιτας. Ευτυχώς που τρώει ο άντρας μου χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και του χρόνου, κορίτσια!!! Καλα το τσουρέκι γίγας που το ψησανε; Φιλακια κ καλο Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευγενία για το ψήσιμο του γιγαντιαίου τσουρεκιού βοήθησε ένα αρτοποιείο στο Φαληράκι της Ρόδου. Καλό Πάσχα και σε εσένα. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νηστήσιμο τσουρέκι ομολογώ πως δεν έχω ξανακούσει! Γεια στα χεράκια σου, και του χρόνου να είσαι καλά να τα ξαναφτιάξεις! Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μμμμ..λαχταριστο που φαινεται το τσουρεκι.
    πηγα να γινω μελος σου και δεν δεχεται h google γραφει μνμ επιστρεψτε παλι για να ξαναπροσπαθησετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή